~ SAMAT DATANG / WELCOME BLOGGERZ ~ welcome guyz.. this blog were created juz for fun.. so anyone out there that felt degraded once he/she read my blog im not gonna take any responsibilities yah.. p.e.a.c.e

spread the sweetness of luRv

buddy'z

Friday, September 30, 2011

erk.! betul kah seperti dikata??

sambil melayan eskrem magnum
chocolate truffle
keluaran baru tetibe tesentak..
betul ke kajian menyatakan bahawa migraine itu
bukan datang dari faktor makanan??
lebih kepada faktor situasi???
haa..makin dikorek makin pelik2.
tp tu la SS suker..
suker tgk kajian2 orang..
SS pon penah melakukan beberape 
personal research.. mmg best~
satisfaction yg kita dapapt mmg bebaloi..~
stress merupakan tempat pertama dalam
''what really triggers ur migraine'' list..
then follow by hormone fluctuations then
sleep disturbances..
perkara yang sumtymes orang suker up next which is perfumes or smell
dan yang pling bawah dalam carta adalah sex~
food dalam kajian penyebab ketiga terendah..
so kepada yang ade migraine tuh
carefull keh....
minum soya banyak2 keh.. instead of minuman ber-cafein.. cheh~ hakhak
sebenarnya SS sendiri da addict kt cafein-type of water..
haihhh.. payah la..
jatuh chenta da kt nes tuh..
tp jgn risau..da benti.. demi kepala ku..lalala..
:)
nota kaki : jgn sia2 kan masa muda anda dengan benda x berpekdah
ye adek2..sekiannn~~~

jgn sesekali cabar kerana

hue~ baru je ckp SS nak ilang da ase indu kt belog.. ni je lah SS wat
bila busan.. haihh
cane la nanti kan..
umm.. k.mls nak bebel pepanjang.. makin nyirap je rase..
SS nak luah rase kesal la..
kenapa kah masih wujud orang sebegini..!kan ke taw tahap kesabaran seseorang
tu ade limit die
yang makin g usik tu kenapa???
tak yah rase megah sgt ngan diri sendiri tu..
xtaw jugak ngan ape yang kita ade kekal lama ke tak
so harus ke nak rase megah sgt???
xperlu kot.. mmg post kali nie no lawak diselitkan...
sebab mmg rase nyirap giler tahap anjing laot ngah tecabot misai..
k mmg ko sorang je bgus lam dunia nie.
atleast rase la besyukur sket.. xyah bnyk..sket je..
sepatot nye orang cam ko perlu rase besyukur bnyk tp plik je
tak nmpk besyukur langsung~
ko pijak aku skarang..
k fine..
aku xkan balas balik..
sumday aku nak tunjuk yg ko sebenarnya pijak
emas.. sure ko nyesal!
mmg patot ko rase nyesal bodo!
jangan sampai da lebh limit eh sedare..
mmg kaki becakap ngan lobang idong ko!
kalau ko xnk kaki ko leh tempah siku ni haa..
goreng pon sodap!
lau demand sgt ko leh gak order
penerajang kt buah pinggang tuh..
tah pape.. bajet gile~
 xde seorang pon lam dunia nie yang sempurna..
so do act like one keh??
xsusah lah..
choyy for sape yang kata susah.~
sekian....
p/s : mmg cerita kt tb skang nie aneh2 je jalan cerita.. kalau xde yang dengki tu xsah..
pastu yg jahat kompom asek menang je.. mmg order penerajang ikat tepi la tu kan..
xpe2.. aku leh bgkus satu ag ah tok ko watak jahat oi!
haihh.. ter emo lak tgk citer kt tb..hakhak..
selamat menonton cerita kt tb ye pembace setia blog SS

Thursday, September 29, 2011

ouh m gee! gempar!!! aku hilang~

hey peeps..
sambil2 layan power rangers pe kata stop jap.. g mkn ke..
or g menelaah ke..
or g cucuk tanam ke g kentot jap ke..
lalala.. 
bru je balik ke page blog SS..
td singgah blog KARI-NGERI.COM..
SS saspek ah owner die.. page tu mmg style abess..
too many new info yang maybe susah korang nk dpt tgkk..
once u guys terjah kompom xbeganjak..
puiyoo giler tahap tetenuk bukit kene sawan malaria story die..
k ah malas nk leter pepanjang.. mmg SS suker bg mukadimah yang
sememang nya mintak kaki singgah di helaian bulu ketiak~
duhhhh~ = =''
gempar oi SS ilang..

tp belom ilang lagi.. x lama lagi SS akan ilang..
waa jarang la saye update belog saye nie..
haihhh..
behabuk ag laa nampaknya~
so pada teman2 SS nak mohon maaf dulu lah andai SS x dapat nak update..
ye lah tekejut gak ade yang tanya link blog lah..
tanya
new post lah.. padahal kt follower xnmpk plak mke tuan 
hambe..
terima kasih sudi follow secare rhsia ye..hehe..
jangan lupa SS n singgah lah selalu belog nie.. SS xkan benti disini je..
cuma jarang lah nk update..
dalam mggu depan or due mggu lagi SS akan 
hilang.. huhu.. lambat lagi..
mesti ade yang suke nnti jarang nmpk muka SS kt belog
mahupon kt pesebuk tuh..

tp xpe.. apa kan daya.. 
lalala...
jgn berubah.. jadilah seperti dalam gambar
yang xkan berubah dan ditemani angin sayup2 bahase..
erk! haku da setat mepek lek..
haihh..~
jgn seperti ayt di bawah..
waa seday.. jgn lpe saye ye~
sekian..
andy carroll sampai disini..hakhak...

Wednesday, September 28, 2011

makan dan makan untuk kurus????

olla.. mggu ni SS sebok citer sal kesihatan..
so off wth love story dulu eh~ hehe
health info tok entri kali nie pasal makan-obes-diet-kurus
-kerempeng or etc...
if obesity researchers are so smart , why are we so large??
we refer kepada golongan obes la eh...
kebanyakan tips yang common korang dengar iye lah
makan dengan jumlah yang sikit and eksesais dengan bnyk..
haihhh..
salah tu nokkk~
hahak...
if korang makan sikit then eksesais je keje sebenar nya korang akan
makin lapar...
xcaya??? ce try wat sekali..
if u cuts calories . u'll be hungry all the time.
kebnyakan pesakit obes yang berat diorang melebihi had laju
tu sebenarnya mmg diet.. so kenapa xkurus???
haa diet salah la tu..
kita sering kaitkan burger ngan lemak ngan gemok ngan pe je..
info yang SS dapt sebenrnya salah benda tu..
actually reset our physiology to make us pack on the pounds..
food that we've been told to shun macam burgers cheese 
help us in reduce our weight n keep our hearts healthy~
xpecaye ag??
haihhh.. 
gemok nya kita bergantug pada hormonal n enzymetic
g belek tenet dr.atkins..
:)
comel giler set nie.. craby patty pon xsecomel nie.. hihi
nota kaki : remaja sumtymes sorok kisah cinta die dari parents ade sebab..
salah satu sebab biar die je rase sakit ngan pape yg datang
n xnk bg parents die rase sekali..
think about it..~
:)

stub it out.~~

dimana ade kemahuan disitu ade haiwei~
hakhak..
ppfftttt~~~
stop merepek SS..
k agak mengambil masa yang panjang untuk membersihkan
belog nie.. haihhh... borink da tgk belog yang still sama background die..
tapi apakan daya takde masa nak duduk depan lappy neh and
belek-belek background yang kiut-miut kt website
yang sedia ade..
hue~ but one thing fr sure ade story mori tok korang..
either about health or love temasok personaliti seseorang..
request still open kepada semua orang ye..
wink..**
:)
smoking.commonly said among guy..jangan tekujat if one if ur female
fren smoke as well..lagi pro der dari lelaki. puiyooo je la untuk mereka kan..
^^
post ni bukan nk ajar skill merokok ye..ways to prevent from being perokok tegar~!!
this post gonna tell u bout 4 ways to stay off cigarettes
style giler mamat nie merokok..

1...WRITE IT DOWN... pen down ur reasons for quitting in a piece of paper
and keep it close to remind u..incentives might include ''my health , my children...etc
:)
2...PLAY A GAME ON UR PC INSTEAD OF HAVING CIGARETTES BREAK...
this takes about the same time and is much better for u.or find another diversion
such as chatting on the fon or a short walk.
sure dapat awek dari dapat sakit..
:)
3...SAVE MONEY U'D SPEND ON CIGARETTES IN A LARGE GLASS JAR...
earmark that money for something u've always wanted but never tot u could afford.such as cruise..
mane taw kan lelama kumpul dapat gak ke.. cewahh~ begaya.. hakak..
4..EAT NUTS...
i knw it sound nutz but eat four nuts for every cigarette u crave.
u'll use ur hand n mouth , gettin' d same sensations plus
nuts r nutritious.
:)
research da dijalankan so kesian lau x ikot kan.. ikot la..
for ur own sake~
stop untuk orang tesayang...

if u cant , cancer will.. haihhhh
 tp still ade yang pertikai
'' eh atok aku isap rokok idop je lagi orang tua tu kat ruma..nenek aku xbising pon..''
haihh.. tu lah.. kita suruh benti sebab kita sayang..
and sakit tu anytime leh dtg menerpa..atok  tu kira one of yg lucky la.
kalau ko x lucky esok lusa  ????
wanny xnk org2 yang wnny sayang pegi disebabkan
rokok.. :)
post nie bukan pksaan but think deeply
for ur own self smokerz~
peace dari SS...


Friday, September 23, 2011

sedar x sedar upa nya...

umm.. 
haiihhh.. mood masih di tahap yang sangat bawah lutot..
hamboi bawah nau.
huu.. lantak le..
dalam ke-asyik-kan melayan mood ni
teringat lak saat2 dulu..
bila??
ye lah time otomen tewas tu..
xingat??mmg la.. cita lama~
ape haku mepek nie = =''
umm.. k bebalik pada topik asal..
sedar xsedar tanpa disedari
aku teringat saat2 dulu dimana aku punya gelak mcm
antoo~ 
da lama xgelak cmtu.. siyes.. 
mana tah hilang spirit tu..
past mmg rampas semua kbahagiaan aku..
no more laugh yg leh wat orang sekeliling teperanjat.. huhu.
masih mencarik kesempatan yg diberi untuk
menjadi yang aku inginkan..
seperti power rangers mencemuh musuh nya dengan pestol..
hanya dengan sekali peng2 je musuh tumbang.. caya la..
lalala... :)
gambar yang x berapa nak lama.. tp saat tu indah~ :)
pecaya pada yg SATU...maha adil..
kita xkan selalu nya rase seday..
dalam sepuluh tahun seday mesti ade setahun yg xseday..
flash back ur life~
=)

Wednesday, September 21, 2011

berhenti gelisah~

waaa ase mcm nk kayuh beskal lelaju pastu jerit kekuwat..
*motif??!!
harus ke kayoh beskal?? lalala
aish..
pala SS mula wat hal..
da2 la pala.. sakit taw x..~
:(
 SS gve up tol la..
today rase cant stop smilng dlam pada sakit2 pon..
thnx wat wanny bahagia ~ :)
hakhak..
pala mengalami kecelaruan meliaw..
aduii~
maybe gelisah kot..
sebab????
tah.. for no reason..
just cant wait tok abes kan stardee yg hanya tggl sisa 2 thun..
ataw mgkin lebh... cuma akan berusaha yang terbaek habis..
common wanny.. ko bru 20..
still jauh lagi.. niat ko hanya ko and ALLAH yang tahu..
learnd sumthng kan dari kelilng ko wanny?? so daptkn ape yg ko nak...
sakit jugak if tros2 camnie... sakit hati.. makan hati....
macam2 sakit yg sewaktu dengan nya..
xde kesan tapak tati..waa saya antooo~~~
so pada cik hati , tolong behenti gelisah ye..
nanti sakit kepala saya datang..
saya xnak sakit2 nie..
penat~ sebab sakit die bukan kepalang..~ :(
ujian ALLAH...
mood : kusut x tentu hala.. tah pape 
= =''

Tuesday, September 20, 2011

chenta itu nyata..~


memetik kata2 dari seorang penulis novel
'' ada cinta agung antara HAMBA DAN TUHAN NYA , ada cinta RAFIK yang setia ,
 ada cinta berahi antara TERUNA DAN DARA , ada cinta PERSAUDARAAN yang tiada bandingnya ,
ada cinta SESAMA MAKHLUK yang begitu mulia  dan cinta hampir tidak memilih usia...
 ia juga tidak mengira rona dan bangsa.tidak ada catatan miskin kaya dalam kamus cinta..
cinta dikatakan sesuatu yang cukup luar biasa dalam cakerawala hidup setia jiwa ''
aihhh.. syahdu gila ayat novelis nie..
well memang tengah layan satu novel nie..
kisah die hubungan x direstui org tua.. but then kesabaran yang sgt tggi
akhir nya mereka disatukan..
tp mmg jalan cerita rumit gila..
==''
masalah demi masalah datang..
wuuu~~
SS da mula layan novel without layan surrounding SS..
hakhak...
letih la nak layan novel kt tenet.. sakit tengkuk SS..~
buku pon lenguh tp xpe.. one way to layan prasaan.. lalala..
so for those yang sedang bercinta or tengah kenal2 or
baru usha2 keep on usaha for person yang korang rase terbaekk k..
 love a profoundly tender passionate affection for another person ~
go move ur ass n dont just sit in a place acting like nothng happend..
berjuang.. lalala..

 nota kaki : SS nak selitkan lagu penghujung cintaku
from pasha and adelia..
waa lagu tu sgttt sweet..~
tetibe tingat kt hencik bf yang kachak bermain gtar lagu anuar zain
lelaki ini...
haish.. rindu datang menerpa..
chewah. xyah nak ayt novel sgt la kan..
wink.. :*
hahaha...

Monday, September 19, 2011

mengapa SS ke sabah????!!!

lepas gian main bola
salam readers.. seperti yg dijanjikan SS nk update
 sal keberangkatan sabah..
terjah udara laut darat dalam masa 4 hari..
ade yg kata SS becuti lah g kawen la kt sana.. haish.. mcm2 la kawan SS NIE..
hihi.. SS g sana sebab nak teman mama SS nak merisik bakal isteri
abg.. tu je..
alhamdulilah almost satu malaysia da pegi
kedah perlis johor perak terengganu melaka selangor n now sabah.
tp da alang2 ade kt sana sempat la family kak mel
iaitu kuarga bakal isteri abg SS bawak SS N family g jenjalan kt sane..
rabu SS betolak ke sabah then sabtu pulang ke selangor..
second day(15 sep 2011) tros g dua pulau yg famous
kt sabah iaitu pulau manukan dan pulau sapi..
view mmg sangt cntik..
walaupon time tu xberapa sehat n muntah tp tetap enjoy..
sebb SS mmg minat pantai n pulau..
hehe
pulau sapi

pulau manukan
SS ngan Abg SS

 then hari jumaat tu kitorang g kaki gunung kinabalu.. view mmg santek abes..
g ranau n kundasang.. best.!!
sama je rase time g cameron highland..
sejukkk~
kaki gunung kinabalu



SS
di pasar banalu sabah
well diharap penerangan mengapa SS ke sabah dah selesai segala
kekusutan di hati.. hehe...
rindu sabah.. up next ke sarawak untuk pekahwinan abg..
insyallah semua berjalan dengan lancar.. amin...

Sunday, September 18, 2011

ouh saya sayang mereka!!!

aii... waa penat SS belom hilang lg sebab baru je pulang dari sabah..
bukan bercuti tp ada hal..
abg bakal kawin dengan gadis pilihan.. wee
semoga semua berjalan dengan lancar..
insyallah.. seronok SS tgk abg bahagia..
abg2 yg len bila lg.. hehe..
post yg nie SS nak story sal makan2 besama kawan hingga mati SS..
waaa mmg santek sgt mereka2 nie..~
jummm terjah gambar2...
" gambar di cedok dari teman SS sebab camera beliaw..
mintak izin ye tuan belog ASMA...
THNX FOR D LAKSA ASMA.. DAMN DELICIOUS~
THNX FOR D CHEESE CAKE SHEDA... SEDAPPP GILER SHEDA WAT.. HEHE..
AKSI SEPARA MASAK DARI SS NGAN ASMA.. HEHE
SHEDA SWEEETTTT~
 mmg SS akui bila SS ngan dowang SS rase happy..
sayang dorang sgt...

Sunday, September 11, 2011

a bit bout raye~!! sedih ke happy ke??

malas nya SS(pemilik belog) nak update belog yang da berhabuk nie..
 tapi nak taknak kene jugak update sebab ade
orang mintak latest story..
haish nanti da busy belajar lagi la takde masa SS nak update new
story..
k memandangkan hari raye lom abes lagi soo mood raye masih dihati..
well raye this year memang happy..
mane tak nya semua adek beradik 9
orang kumpul..
plus konvoi raya yang tak dapat dilupakan.. cewah..~
kuikui..
cant wait to see abang2 SS semua kawin..
kompom meriah giler..
da malas plak jari nak taip.. korang scroll la ke bawah tok
picture..  :)
:)
k aksi nie diarah oleh rezza..mmg muka harus begitu ye.. lalala.
my family.. *sayang*
weee...

lelaki gilak nie abg2 serta adek ku..
yg kaler pink tu adek.. yg len abg.. harap maklom~
aktiviti petang hari raye.. meronda ngan my twins..
blakang skali tu kak noddy...awek pada abg bani..~ <3
k.. SS tak upload banyak gambar sebab kt fb da ade
semua yang di-inginkan..
nak ke fb SS bulih click je kt sebla nie ade lambang pesbuk kan.. haa jgn memalu..
singgah x kene bayar tol..
SS pon xkenekan cukai bagi setiap klik ye~
story seterusnya menanti maybe pasal
hari raya SS dengan teman sampai mati SS..
tengah tggu gambar di pas melalui e-mail
dari sorang teman.. tggu :)

another HOT stowie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...