~ SAMAT DATANG / WELCOME BLOGGERZ ~ welcome guyz.. this blog were created juz for fun.. so anyone out there that felt degraded once he/she read my blog im not gonna take any responsibilities yah.. p.e.a.c.e

spread the sweetness of luRv

buddy'z

Thursday, January 5, 2017

million years ago




I know I'm not the only one
Who regrets the things they've done
Sometimes I just feel it's only me
Who can't stand the reflection that they see
I wish I could live a little more
Look up to the sky not just the floor
I feel like my life is flashing by
And all I can do is watch and cry
I miss the air, I miss my friends
I miss my mother, I miss it when
Life was a party to be thrown
But that was a million years ago

When I walk around all of the streets
Where I grew up and found my feet
They can't look me in the eye
It's like they're scared of me
I try to think of things to say
Like a joke or a memory
But they don't recognize me now
In the light of day

jaga rasa orang lain

entri simple. direct baca da tau post kali ni pasal
menjaga hati perasaan orang lain.
yes. baru je melangkah ke alam perkahwinan
dengan lelaki pilihan hati
pada julai 2016.
even waktu entry ni ditulis pon
usia perkahwinan baru mencecah kurang dari enam bulan
yes. masih sgt baru.
tapi soalan macam
''bila kau nak dapat baby ni?
kau merancang ke?
''time muda ni la kau ade anak nnt leh fokes keje.
ade atleast sorang pon xpe..
aku tekaku. xtau nak jawab ape. nak menjawab lebih2 takut
dicop konon tahu.
x dijawab makin banyak hujah aku dapat.
umur baru 26 tapi seronok kalau dapat anak.
ermm
aku... tak tau la nak rasa ape.
aku ni pendiam. introvert.
bercakap bila aku rasa penting.
or akan bercakap dgn org yg aku selesa/percaya..
so kalau da topik tu asek pasal anak je
camne nak hadap??
soalan kau lagi betubi kat aku.
xde topik masak ke? futsal ke?
kemon la. banyak topik lain lg
haha
tak pe. aku kurang semangat sket kalau orang tny bab ni
takde rezeki la. nak buat cmne. belum sampai waktu
ALLAH SWT tau bila the right time nak bg hambanya rezeki.
jangan pressure. elok2 aku okay kang trus down.
tak pe la.
aku masih berdoa. dan akan terus berharap dapat
bagi suami zuriat. amin.
tunggu ko, aku ada anak nnt mmg aku bukak topik anak aku je.
haha..

dah jangan tanya lagi. aku semekdon kang.!

p/s : ade setengah orang cakap we ols ni still in honeymoon mood..
takde maknanya. suami i ols busy nak  bawak kita honeymoon bedua saje.
okay la.sambung keje.



Monday, August 1, 2016

LITTLE GIRL THAT NEVER WANNA GROW UP

as i walk alone pass by the street,
all the memories flashback into my mind.
all the strong, tough obstacle i had went through
i feel strong for a moment
but then
i realize
it doesn't stop here.
there will be a tougher road i have to face.
there will be the hardest time i have to face..
alone
which i pretty sure i'm not that strong anymore.
i wish i never grow up and met those people that hurt me
sometimes i feel jealous with the other people.
they look so happy . they cherish every part together.
they live their life as fairy tale together.

</3

its a matter of trust issue.
i don't trust people easily.
i hate that myself can easily let people use me
but that is the fact. that is me.
but no matter how kind i am towards the other
they tend to  hurt me. still.
so when i said i trust YOU, means u were the chosen one
i choose to trust u because i love u.
but when u took things for granted,.
that is the time where my heart broke into pieces.
but its okay, although its fragile, but no one can see how bad the condition was.
and they assume that my heart still in good shape.
nahh. i'm good. good at handling things like this.
and most of the time.. to be frank,
i feel scared...to death.. thinking what future undertaking life will lead.
will i be as strong as i am now. (actually not that strong anymore)
or just let life took its part,


i just...

dont wanna grow up.




sincere.
wanny
time : TBA
date : unknown

Wednesday, June 15, 2016

just a song that kept playing in my mind.

Can’t you wait a little longer?
Don’t you know my bruised and hurt heart?
Because of you, I’m crying and laughing
But why are you trying to leave me again?
Can’t you think of yourself first for just once?
Why are you hiding yourself, pretending that you’re not?
I want to live as if I forgot you
But I can’t do anything without you
The person who always stayed by my side
That person is you
I can’t hold onto it but I can’t let go
My painful love
How much more do I have to throw myself away?
Can you hear my sobbing heart?
I want to hug you like crazy
I can’t stand it without you
The person who always stayed by my side
That person is you
I can’t hold onto it but I can’t let go
My painful love
Even if I give up my everything
You’re my only one person who is worth it
My person, who is sadder than me
The person who will silently hug me
That person is you
I can’t stop it but I can’t block it
My painful love
My love

Monday, May 23, 2016

Road To Happiness





SAYANG.
trima kasih untuk beberapa bulan perkenalan
terus bertunang
*rasa xsempat nak becinta sebelum tunang* haha
da betunang pon tak becinta sangat sebab busy kerja.
kita becinta lepas nikah ye ?? 
 memang indah 
memang berliku lagi lagi fasa tunang ni &
memang mencabar diri kita dua
&
thanks sebab masih bertahan .. 
b harap sayang bahagia dengan b


23 July 2015 kita kenal
24 Disember 2015 kita tunang
( birthday b jugak ) heeee :')
24 April 2016 awak dapatkan rumah sewa buat kita dua lepas kahwin walaupun awak da beli rumah dekat tanjung malim. tapi untuk mudahkan kita pegi kerja awak carik ruma lagi satu dekat shah alam =')
23 & 24 April 2016 jugak awak kursus kahwin
dan innshaaALLAH 
23 & 24 July 2016 kita bakal disatukan dengan ikatan yang sah
nombor 23 & 24 ni memang berhantu eh sayang ? :p
.
.
.

sayang, b just nk cakap b memang ter sangat bersyukur
ALLAH S.W.T pinjamkan b seorang lelaki yang memang
sangat penyabar
sangat betolak ansur
manja
sangat baik
even garang
=p


with my cute niece TICHA & my FIANCEE
just stay forever with b.. 
okeh sayang?
me heart you dearly forever endlessly
FAIZUL HAKIMI.
<3


*post skarang nnt lg patploh tahun boleh bukak balik blog baca.*
*bukan post tayang laki aku sweet*
*dia memang sweet gila babas*
*blog untuk tatapan bila hari tua nanti*
*sayang sila baca blog ni selalu*
*jangan muntah darah*
*jangan kentut cirit*
*di dalam setiap doa..namamu takkan ku lupa* -okay yg ni lirik lagu-
okbai.
the way you love me make my heart melt. LOVE YOU SAYANG!


lets take more picture together forever.

Thursday, March 10, 2016

HIV Test - PANDUAN Persediaan Awal Ke Gerbang Perkahwinan



HIV Test memang is a must for those yang merancang nak mendirikan masjid and this test valid for 6 month. 
*kalau lebih tempoh kene buat Test ni skali lagi. *
at first takut. even selalu ambek darah nak detect denggi 
tapi still takot. xleh nak hadap test ni. haha


 nak mintak encik tunang tolong tenangkan pon tengok die
macam seram nk ambek darah.
*baru tau die takut jarum*
haha

awal pagi da sampai KK (klinik kesihatan) RAWANG. around 9:30 am.
itu pon da ramai sangat manusia . 

then teros head to counter ambek nombor cakap nk buat HIV Test Untuk Kahwin.
*tak bawak ape-ape document pon just bawak pen*
then da isi borang tunggu nombor kene panggil..

CONTOH BORANG

then  sambil tggu nombor kene panggil nurse akan buat 
check up sket ambek berat tinggi and pressure. 


 after nombor da kene panggil straight away jumpa doctor and 
kita akan dapat kad untuk proceed ambek darah.

memang penantian satu penyeksaan.

time ni xde mood nak borak ngan encik tunang sebab nebes die
humanggg aihh..
haha
die buat lawak pon memang xleh hadam..
punya la lama nak tunggu turn nak ambek darah. 
otak da bayang jarum besar mane. urat timbul ke tak..
haha
rupanya
hek eleh.kejap je. tunggu punya lama.
ambek darah seminit je.
pakai rapid test


xyah pakai urat ke jarum besau. hulur je jari.
sakit sket. 
tapi kes aku sakit die mmg dasat sket. T____T
darah pon lambat nak brenti. 
nurse akan tunjuk sama ada 
result kita ade satu tick atau ade dua,
kalau satu tick maksudnya - xde HIV. 
kalau dua tick maknanya positive HIV.

lencun kapas nurse bg. naseb tisu ade encik tunang provide.hehe
Syukur Alhamdulillah dalam pukul 12 tgh hari 
selesai satu urusan.
ALLAH SWT permudahkan ari cek darah.


baca cerita orang lain kene ulang alik pejabat agama la
kene provide borang dari pejabat agama la
sistem seluruh KK problem so kene pegi hari lain la
and 
for my journey
syukur alhamdulillah xde ape halangan and semua mudah.
syukur. 

so selesai satu perkara, boleh proceed ke bende lain. 
hehe.
smoga segala masalah lepasni dapat diatasi.
amin
and semoga journey to marriage life 
dipermudahkan
amin.


so in short , SUMMARY UNTUK HIV TEST

1banyakkan berdoa segala urusan dipermudahkan. 

2. tak yah bawak ape2 document

3.  Bawak pen  sebab nak isi borang. borang dapat kat kaunter pendaftaraan KK.

4. nurse pesan jangan takut sgt. nnt efek heartbeat & pressure. haha

5. lepas ambek berat, tinggi, pressure.. kene jumpa doktor and doktor akan bagi kad untuk pergi ambek darah.

6. terus dapat tau result on the spot. either satu tick (TAKDE HIV) atau 
dua tick (POSITIVE HIV)

7. lepas selesai ambek darah and sure xde HIV kene jmp doktor yg sama balik and die akan cop . korang akan cuma dapat copy of paper *sekeping je*. means korang lulus and xde HIV.

8. HIV test ni valid untuk 6 bulan je ye sebelum tarikh kawen korang yang actual.

9. ujian HIV boleh buat kt semua Klinik kesihatan(KK) and kene charge singgit per pax. ade yang kata boleh buat kt klinik swasta and kene charge rm50 tapi borang yang disahkan kene bawak lagi skali refer kt KK supaya doktor di KK sahkan, * dua kali keje*

10. Di KK RAWANG. xperlu temu janji untuk buat ujian HIV. datang je. kalau was-was boleh call KK yang korang nak pergi. google je number fon tu. =)


p/s : semoga tulisan ni memberi manfaat untuk pengantin yg baru nak kawen. 
and juga memberi kenangan untuk aku. 
so nnt da sepuluh tahun kawen leh belek2 blog baca balik 
perjalanan mendirikan masjid. 


I LOVE YOU #FH 



another HOT stowie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...