~ SAMAT DATANG / WELCOME BLOGGERZ ~ welcome guyz.. this blog were created juz for fun.. so anyone out there that felt degraded once he/she read my blog im not gonna take any responsibilities yah.. p.e.a.c.e

spread the sweetness of luRv

buddy'z

Saturday, September 9, 2017

As salam.

Today mark my 18th day of my confinement.

Feel much better in terms of my emotional , energy and my episiotomy.


Syukur alhamdulillah. Thanks to my one and only mother who patiently take care of me
Through out my confinement day. Hanya Allah SWT balas jasa mama..
dlu operate usus pon mama yg jaga. :') i have the best mom in this world.

This post on the other hand bkn la pasal confinement.
(Confinement story will be post some other day) 😋


This post more to luahan perasaan.
Biasalah. Dalam pantang kene rehat. This is how i rehat la. Haha..

tah la. Rasa penat sebenarnya dgn hidup. Baru nak rasa lega
Datang lg dugaan.
Alhamdulillah untuk semua dugaan. Sbb aku kuat. Lagi lagi aku
Ada baby boy yg handsome skarang. Lg la mommy kuat.
Untuk kamu syg.

Knp susah nak hargai org yg tersangat hargai someone eh??


Xpe la. Xde jawapan.


" kalau x boleh menyenangkan, jgn menyusahkan jiwa "


🥀


Wednesday, August 2, 2017

yang ketiga itu sundal

baru2 ni kecoh kes aliff aziz dengan pipah dok seronoK bronoK
karok while aliff's wife tgh pantang kt rumah.

jawapan prempuan tu keluar atas alasan kerja.
tp on the other hand that guy himself admit curang.
luckily his wife, bella maafkan *even dalam hati sakit nk mampos*
and fkirkan anak kecik lg weyhh



so now related to this story
mmg aku pon ade few point jugak la.

first.. BULLSHIT la urusan keje dgn laki org sampai camtu
kau nk keje ko keje je la professionally.
shit la kau.
ade ehh sundal ber- sayang ayang dgn laki orang
sorry la. nampak je molek
heh
maruah xde..

pelik aku.. kes aliff aziz tu maybe la betina tu gatal sbb dia 
bujang.
ni da kawen.bini orang..
eh ape ko rasa eh..
ke ko ni spesis xde prasaan .
ke gurau??
kalau gurau camtu pon aku still rasa ko xde maruah
- letak diri as sundal-
seronok ke?


aku ni prempuan. and aku xkan buat bnda tu
sbb aku respect husband aku.


jangan smpai aku ajak laki ko karok..
hahahaha
nnt aku cakap la aku begurau..
lalalala



cuma. kita kaum wanita ni tlg la.
maruah kita tu letak la tggi sket dalam hal2 camni
.

jangan dok letak diri kita tu sebaris hewan yg xde akal
nk fkir.

kita diberi akal oleh ALLAH SWT.

so boleh fikir.



no names mention here.
so xyah nak prasan ni tok ko.

ni general... okeh ?
kalau ko trasa maksudnya ko buat la tu.

simple.
haha
adios.
kudos.


da la. mak buyong xde mood la rini.
im 36 week pregnant and im working & doing hardcores at home.
so aku penat.
bukan nk mengeluh. cuma penat.
so jangan carik pasal dgn mak buyong ni keh


Tuesday, August 1, 2017

my 1ST Anniversary @ PERHENTIAN ISLAND

via drone

penat x habih lagi tp hakak nak hapdet 
percutian dengan suami tercinta hakak
ke pulau perhentian.

husband kata sempena first anniversary as husband & wife yg jatuh 
pada 23/7/2017~
sweettt

tp husband iols ni more to nak besuka ria ni sbb 
dia nk begelar bapak xlama lg. 
haha..
xpe la.take this as our sweet tie together keh.
nanti kita bawak baby kita.

resort sha-ri la @ pulau perhentian.

bertiga.

romantic beach @ pulau perhentian

geng husband yg join. awesome! 

le husband

check out

snorkeling. <3 

happy one year husband. ! <3
ready naik speed boat pegi hunt for shark and penyuuu..yayyy




Honeymoon & Babymoon

#kimiewanie

29/08/2017 - 31/07/2017

Pulau Perhentian

a walk to be remember

Wednesday, July 26, 2017


aku cuma harap..
satu hari nanti semua pengorbanan aku 
xkan
sia-sia







27/07/2017
12:03pm
office


Friday, July 7, 2017

hati yang akan penat.. AKHIRNYA

MANUSIA..
PERCAYA BAHAWA ADE HATI YANG 
LAMA-KELAMAAN AKAN PENAT..
ADE HATI YANG AKAN LELAH MENCUBA





SELAGI HATI ITU MASIH MAMPU BERTAHAN

HARGAI ..

KERANA HATI YANG DAH PENAT
TAKKAN MAMPU KEMBALI KE KEADAAN ASAL
WALAU CARA APEPUN KAU CUBA UNTUK
BAIKI.




07/07/2017
3:37pm
dalam ofis
 shah alam,
Malaysia.

Thursday, May 4, 2017

operation Mengejut Untuk akuu!!

as salam.
still baru je beberapa minggu lepas
operate usus.
reason pergi hospital that day (14/4/2017)
sebab aku sakit sgt kt bahagian abdomen kanan.
cant even breath right.
so call husband tgh keje suh anta hospital cpt.
takut pape jadi. 
lama tungu dari kul 10 pagi smpai 7malam.
tetiba doktor kata kene operate. *im scared to death time ni*
tekejut takut bedebar pasrah if
pape jadi 
semua rasa ada..
takut sebab first time kene operate. tp time tu 
da beserah. kalau pape jd kat aku 
memang pasrah . and doa je ade kt bibir aku
*aku lupa nk mntk maaf kt laki aku sbb takut sgt* haha

gambar hanya contoh dari google. this is what ive been through

husband is there all the time with me.
dari pagi spai la operation pukul 7malam.
husband pon dapat tau aku akan di operate pkul 6 lebih
so ade beberapa minit je doktor boleh brief husband
ape akan jadi kat aku and of course our little one
JANIBOY.
time tu pon aku mcm lupa kejap aku tgh pregnant 
sbb dok menahan sakit yang amat sangat.
maafkan ibu sayang. =(
hard decision for both of us after 
tau consequences yg akan jadi 
so me and husband agreed to sign the borang operation
and setuju if ape ape jadi kat aku or baby
husband kene redha.

maybe sebab sakit sgt so rasa nebes tu more kepada macam
cepat la operate hilangkan sakit ni. xtahan da rasa dia.

doktor promise my husband operation hanya akan ambik masa 
sejam or less then 2 hrs.
tp my case.
aku masok operation room kul 6 lebh reach to 7pm
then kul 10malam lebih bru aku sedar
*lucky aku dapat sedar*
then nadi problem. rendah.
so kene monitor lama kt bilik pemerhatian.

time ni aku bangun aku carik husband aku and of course my mom.
dengan wayar beselirat dengan gas oksigen kt mulut.
xsabar nk jmp husband sbb aku tau dia tgh tggu aku lama.
kul 11 lebh baru nurse tolak keluar and jmp husband dlu

the wayar all over me. bendalah ni menyakitkan gila.ALLAH JE TAU.
.

and yes first aku keluar je dari bilik tu aku nampak
muka husband aku dulu kat pntu menunggu

muka comel dia dok lambai2. ingat aku g ambek spm ke
* mcm bapak lambai anak tepi tingkap sekolah*
haha
time ni bius operation still ada. so aku xrasa sakit
and tekak aku je sakit yg amat . xleh cakap
time tu ada mak mertua aku and adik ipar.
ade along aku. * mekaseh semua tggu wanny*

baru sampai ward dari bilik operation. Husband took this, pukul 1-+ in the morning
then after da tolak masuk ward
aku da mula rasa sakit kesan operation.
sakit yg amat smpai xtido langsung.
nurse plak asek datang setiap jam check pressure. cek nadi.

kul enam pagi baru dpt terlelap sebab penat lawan sakit 
kul 6:30 nurse da kejut makan ubat..
*ko rasa??*
erm penat serius penat..
tapi sabtu (15/4/20174) aku da boleh discherge. 
syukur alhamdulilah.
mmg aku nk keluar awal. haha. kalau x sepatutnya kene tahan lagi
sehari . 

tp ini ujian untuk aku.
aku redha.
trima kasih ALLAH atas ujian ni.

smoga kesihatan aku membaik..

p/s :
thaks along kak anne tolong mandikan and mama mandikan wanny jaga makan minum wanny sepanjang wanny sakit and pantang kt ruma. hehe..wanny sayang mama dunia akhirat.
on top of all thanks to my husband.
incik suami yg susah payah dari first aku sakit smpai keluar wad. thanks sayang.
ALLAH nampak pengorbanan sayang.smoga ALLAH balas segalanya dengan sebaik2 kebaikan.
amin.

semoga ALLAH balas jasa baik semua family especially mama and family mertua untuk segala doa..


a moment to remember.
shahrine shazwanie
5/5/201
09:42am

another HOT stowie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...