~ SAMAT DATANG / WELCOME BLOGGERZ ~ welcome guyz.. this blog were created juz for fun.. so anyone out there that felt degraded once he/she read my blog im not gonna take any responsibilities yah.. p.e.a.c.e

spread the sweetness of luRv

buddy'z

Thursday, May 4, 2017

operation Mengejut Untuk akuu!!

as salam.
still baru je beberapa minggu lepas
operate usus.
reason pergi hospital that day (14/4/2017)
sebab aku sakit sgt kt bahagian abdomen kanan.
cant even breath right.
so call husband tgh keje suh anta hospital cpt.
takut pape jadi. 
lama tungu dari kul 10 pagi smpai 7malam.
tetiba doktor kata kene operate. *im scared to death time ni*
tekejut takut bedebar pasrah if
pape jadi 
semua rasa ada..
takut sebab first time kene operate. tp time tu 
da beserah. kalau pape jd kat aku 
memang pasrah . and doa je ade kt bibir aku
*aku lupa nk mntk maaf kt laki aku sbb takut sgt* haha

gambar hanya contoh dari google. this is what ive been through

husband is there all the time with me.
dari pagi spai la operation pukul 7malam.
husband pon dapat tau aku akan di operate pkul 6 lebih
so ade beberapa minit je doktor boleh brief husband
ape akan jadi kat aku and of course our little one
JANIBOY.
time tu pon aku mcm lupa kejap aku tgh pregnant 
sbb dok menahan sakit yang amat sangat.
maafkan ibu sayang. =(
hard decision for both of us after 
tau consequences yg akan jadi 
so me and husband agreed to sign the borang operation
and setuju if ape ape jadi kat aku or baby
husband kene redha.

maybe sebab sakit sgt so rasa nebes tu more kepada macam
cepat la operate hilangkan sakit ni. xtahan da rasa dia.

doktor promise my husband operation hanya akan ambik masa 
sejam or less then 2 hrs.
tp my case.
aku masok operation room kul 6 lebh reach to 7pm
then kul 10malam lebih bru aku sedar
*lucky aku dapat sedar*
then nadi problem. rendah.
so kene monitor lama kt bilik pemerhatian.

time ni aku bangun aku carik husband aku and of course my mom.
dengan wayar beselirat dengan gas oksigen kt mulut.
xsabar nk jmp husband sbb aku tau dia tgh tggu aku lama.
kul 11 lebh baru nurse tolak keluar and jmp husband dlu

the wayar all over me. bendalah ni menyakitkan gila.ALLAH JE TAU.
.

and yes first aku keluar je dari bilik tu aku nampak
muka husband aku dulu kat pntu menunggu

muka comel dia dok lambai2. ingat aku g ambek spm ke
* mcm bapak lambai anak tepi tingkap sekolah*
haha
time ni bius operation still ada. so aku xrasa sakit
and tekak aku je sakit yg amat . xleh cakap
time tu ada mak mertua aku and adik ipar.
ade along aku. * mekaseh semua tggu wanny*

baru sampai ward dari bilik operation. Husband took this, pukul 1-+ in the morning
then after da tolak masuk ward
aku da mula rasa sakit kesan operation.
sakit yg amat smpai xtido langsung.
nurse plak asek datang setiap jam check pressure. cek nadi.

kul enam pagi baru dpt terlelap sebab penat lawan sakit 
kul 6:30 nurse da kejut makan ubat..
*ko rasa??*
erm penat serius penat..
tapi sabtu (15/4/20174) aku da boleh discherge. 
syukur alhamdulilah.
mmg aku nk keluar awal. haha. kalau x sepatutnya kene tahan lagi
sehari . 

tp ini ujian untuk aku.
aku redha.
trima kasih ALLAH atas ujian ni.

smoga kesihatan aku membaik..

p/s :
thaks along kak anne tolong mandikan and mama mandikan wanny jaga makan minum wanny sepanjang wanny sakit and pantang kt ruma. hehe..wanny sayang mama dunia akhirat.
on top of all thanks to my husband.
incik suami yg susah payah dari first aku sakit smpai keluar wad. thanks sayang.
ALLAH nampak pengorbanan sayang.smoga ALLAH balas segalanya dengan sebaik2 kebaikan.
amin.

semoga ALLAH balas jasa baik semua family especially mama and family mertua untuk segala doa..


a moment to remember.
shahrine shazwanie
5/5/201
09:42am

all this while.. im just pretending

i just pretend that im strong
but the truth
im sick.

i just pretend that im happy
when the truth is im NOT.

i just pretend nothing is going on
but the truth
its hurt inside.

world. all u need to do is pretending urself that everything is alright.
and thats how u live ur life.
i will  miss myself when im gone
and im pretty sure some of them
will
feel the same too,



shahrine shazwanie
5/5/2017
09:15AM
-still alive-

another HOT stowie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...